Farvesætning

Farver har en kæmpe betydning for hvordan vi oplever de rum vi opholder os i. Når vi bruger farverne i vores indretning i vores hjem, i vores kontorer eller institutioner, får vi rum som er med til at give os en bedre oplevelse af at være i verden. Vi kender alle glæden ved at se en flot udsigt. En udsigt som kan være fuld af farver, lys og stoflighed. Vi bliver nærmest lykkelige når vi ser dette. Når vi bruger farver i de rum vi opholder os i kan vi opnå samme følelse. Vores øjne vil altid lede efter noget som er smukt og kontrastfuldt eller roligt at se på. Farver i rum er med til at “møblere” og afgrænse rummet og når du bruger farver i dine rum, får du rum som er inspirerende og dejlige at opholde sig i og du får lyst til at udfolde dig i det der giver dig glæde.

Jeg er en farvenørd og æstetiker. Med mine 20 års erfaring med farvesætninger og farveforslag bruger jeg blandt andet farver fra NCS systemet, Farrow & Ball samt Levende Farver. Jeg ved hvordan farverne virker og hvad de gør ved vores rum.

” § 1. Kun få mennesker vil kunne være upåvirkede, når de står over for de dårende farver, som findes bredt i naturen. Disse synsindtryk synes så tiltrækkende for øjet uden forbindelse med bestemte former og virker opmuntrende på sindet. Vi iagttager med tilfredshed den grønne farve på en nyslået eng, selv om det måske kun drejer sig om en ubetydelig flade, og en en skov gør indtryk på vort øje i nogen afstand – som en stor ensformig farvemasse. “ Citat, Goethes Farvelære.